Thaiföld
 
Elhelyezkedése
Thaiföld Malájziával, Burmával, Laosszal és Kambodzsával határos. Az ország négy fő részre tagolt: a Chao Phraya folyó termékeny, középső síkságai; a 3OO méter magas északkeleti fennsík szegényebb régiója; észak-Thaiföld termékeny völgyei és hegyei; és a déli félsziget esőerdei. A legmagasabb hegycsúcs a Chiang Mai provinciában található 2596 m magas Doi Inthanon.
Az ország területének negyedét monszun- és esőerdők borítják, de rengeteg gyümölcs-, bambusz- és trópusi keményfa is nő Thaiföldön. 66 nemzeti parkja és 32 vadvilág-szentélye van, amelyek az ország területének 11 %-át foglalják el.
 
Klíma
A legjobb november és február között utazni Thaiföldre - ekkor kevesebb a csapadék és nincs túl nagy forróság. A déli országrészbe jobb március és május között menni, amikor a többi hely elviselhetetlenül forró, északra pedig november közepétől kora decemberig érdemes menni, esetleg februárban, amikor újra kezd felmelegedni az idő. Aki Bangkokban szeretne elidőzni, azok lehetőleg ne áprilisban és októberben utazzanak, ezek időjárásilag a legrosszabb hónapok. A fő turistaszezon a december és az augusztus, a legkevésbé zsúfoltak a nyaralóhelyek májusban, júniusban és szeptemberben.

 
Belépés
A thaiföldi utazáshoz szükséges, hogy a turista a visszatérést követően legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel rendelkezzen.
Taxi Apt - Htl OW: kb 500- 600 THB/kocsi
 
Az új Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtér Bangkokban
Az új nemzetközi Suvarnabhumi Repülőtér a Bangkok belvárosától kb. 25 km-re található. Öt útvonalon közelíthető meg. A „Suvarnabhumi" jelentése „Arany Vidék".
A befogadó képessége jelenleg 45 millió utas évente, 76 járat óránként és több mint 3 millió tonna áru, amelyek a beruházás befejeztével megduplázódnak. 2 kifutópálya, egyenként 2200 méter széles és 3700 méter, valamint 4000 méter hosszú, képes az A380 Jumbo Airbus fogadására is.
A repülőtér az utasok kényelmére lett tervezve. Az indulási terminálban 460 check-in és 60 útlevél ellenőrző pult, míg az érkezési terminálban 83 útlevél ellenőrző pult segíti a gyors és zökkenőmentes procedúrát. A reptér csomagkezelési kapacitása 9000 csomag óránként.
Az új reptér számos lehetőséget kínál az indulási és tranzit terminálokban: thai étel boltok, Duty Free boltok, gyermek játszóterek, internet kávézó, fizetős internet csatlakozás, tágas várótermek és VIP társalgó stb.
Transzfer repülőtér és hotel/apartman között taxival: kb. 500-600 THB/kocsi
További információ:a repülőtér honlapján.
 
Bangkok és Chiang Mai
Az angyalok és a rózsák városa
Bangkok- dél-kelet Ázsiában nincs még egy ilyen város, ahol ennyi ellentmondással találkozik az utazó. Az egyik oldalon modern felhőkarcolók, nemzetközi nagyváros, zubogó élettel, egy fiatal állam fővárosa- a másik oldalon a budhista vallású társadalom tradícionális központja. Chiang Mai , a királyság második legnagyobb városa, ipari város, és nagyszerű kiinduló pont az elbűvölő ország északi részének felfedezéséhez.
 
Hotelek:

Narai Hotel 3*+ - Bangkok
Montien Bangkok 4* - Bangkok
The Tawana Bangkok 4* - Bangkok
Sofitel Silom Bangkok 5* - Bangkok

 
Koh Samui
Paradicsomi sziget a sziámi öbölben
Koh Samui a „kókusz sziget", elvarázsolja a látogatókat a gyönyörű pálma erdeivel, érdekes alakú szikláival és vízeséseivel. Csodálatos, fehér homokos strandok, öblök, és nem utolsó sorban - a két városban, Chaweng-ban és Lamai-ban- lüktető élet várja a vendégeket rengeteg étteremmel, bárral, diszkóval, és üzletekkel. A sziámi öböl egy fantasztikus szigetvilág a felfedezők számára.
 
Hotelek:
Baan Samui Resort 3*+ - Koh Samui , Chaweng Beach
Chaweng Regent Beach Resort 4* - Koh Samui, Chaweng Beach
Coral Cove Chalet 3* - Koh Samui , Lamai Beach
 
Fakultatív programok
 
(kattintson a képekre)
 
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!