Szingapúr
Szingapúr az egyik leggyorsabban fejlődő és leggazdagabb ázsiai ország. A beton-, üveg- és acélrengeteg remekül ötvözi a csúcstechnológiát és az ázsiai kultúrát. Nagyon érdekes kirándulást tehetünk a kínai negyedbe, az arab városrészbe vagy Kis-Indiába.
 
Környezet
Szingapúr magából a Szingapúr szigetből és 58 kisebb szigetből áll. A városállam több mint fele beépített terület. A központi üzleti negyed a sziget déli részén található, a nyugati felén pedig ipari területek vannak. Keleten régebbi lakónegyedeket, gyönyörű tengerparti strandokat láthatunk, repülőnk is ezen a részen landol. A város azonban annyira gyorsan fejlődik, hogy lehet, hogy két hét múlva már mindent máshol találunk.
 
Klíma
A hőmérséklet Szingapúrban, egész évben nagyon magas, még éjjel sem süllyed 20 °C alá, napközben pedig állandóan 30 °C fölött van. Mivel az egyenlítőn fekszik, óriási a páratartalom. A legtöbb csapadék novembertől januárig esik, de a legszárazabb hónapokban is rengeteg csapadék hullik.

 
Beutazási feltételek
Magyar állampolgár 2004. november 1-től 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet, vissza-, illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy felmutatásával utazhat be Szingapúrba.
Tekintettel arra, hogy az engedély nélküli túltartózkodást Szingapúrban súlyosan büntetik, a Szingapúrral fennálló 90 napos vízummentességi megállapodásunk mellett jelezzük, hogy az nem jelent automatikus 90 napos tartózkodási jogosultságot, s 30 naponként a tartózkodási engedélyt feltétlenül meg kell hosszabbítani, amit díjmentesen a szingapúri Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságnál formanyomtatványon lehet kérelmezni.
A magyar állampolgárok Szingapúrba érkezésükkor a szingapúri repülőtéren automatikusan 30 napos tartózkodásra jogosító engedélyt ("visit pass") kapnak, s ilyen szövegű pecsétet helyeznek el az útlevelükben. A Malajziából szárazföldi úton, a két határátkelőhelyen (Woodland, Tuas) keresztül belépők, valamint a tengeri úton érkezők 14 napos "visit pass"-t kapnak.
A 30 napos tartózkodási engedélyt 2 alkalommal (egyenként 30 nappal) lehet meghosszabbítani, ehhez azonban fel kell keresni a szingapúri Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságot (Immigration and Checkpoints Authority - ICA), ahol -benyújtott kérelem alapján-, ingyenesen meghosszabbítják a tartózkodási engedélyt.
Turisztikai célból a vízum egyszeri, legfeljebb 3 hónapos időtartamra szóló meghosszabbítása a helyszínen lehetséges.
Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az utazónak rendelkeznie kell oda- és visszaútra érvényes repülőjeggyel, valamint - szükség esetén - a célország vízumával.
Ha az utazó 6 napon belül érkezik sárgaláz járvány által veszélyeztetett országból, akkor érvényes sárgaláz elleni oltási igazolvánnyal kell rendelkeznie.
 
Hotelek:
Mandarin Oriental Singapur 6*
Pan Pacific 5*
Holiday Inn Atrium 4*
Albert Court Hotel 3*+
 
Fakultatív programok
 
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!