Egyesült Arab Emirátusok
Az Egyesült Arab Emirátusok az Arab-félsziget délkeleti részén, a Perzsa-öböl partján fekszik. Pár évtizeddel korábban még úthálózat sem igazán volt az országban, mára azonban az olajnak köszönhetően, a világ legfejlettebb államai közé tartozik. Az Arab-félsziget legnyitottabb országa. A turisták első osztályú kiszolgálásához itt minden rendelkezésre áll. Gyönyörű és változatos természetes környezet, nyüzsgő metropoliszok, csendes halászfalvak, kedvező vásárlási lehetőségek és luxusszállodák várják az ideutazókat.
A hét emírségből álló szövetségen belül Dubai a legismertebb. Mérhetetlen gazdagságáról, osztályon felüli szállodáiról, modern építészeti csodáiról és hangulatos bazárjairól híres város méltán a Közel-Kelet egyik legkedveltebb és leglátogatottabb turistacélpontja.
 
Klíma
Az ország éghajlata forró, nyáron gyakran emelkedik 40°C fölé a hőmérséklet. A tenger közelsége miatt, különösen a part mentén igen magas a páratartalom (90%). Az évi átlagos csapadékmennyiség 130 mm, eső csak a téli hónapokban van.
Májustól szeptemberig igen magas a páratartalom és 40 fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén, csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást. Az év többi részén 25 fok körüli a hőmérséklet, ilyenkor azonban megerősödik az északnyugati szél, a shamal, amely port és homokfelhőket sodor magával. A shamal a hegyekben keletkező meleg, száraz sivatagi szél, amely a Perzsa-öböl időjárására is jellemző és délutánonként erősödik fel. Arabul a shamal északot jelent
.Az országba november április közötti időszakban érdemes ellátogatni, amikor a legelviselhetőbb az időjárás. Az év többi időszakában ugyanis inkább a légkondicionált helyiségeket keresi az európai turista ahelyett, hogy a gyönyörű tájakat fedezné fel a szabadban.
 
 
Vízum
Magyarország azon országok csoportjába tartozik, amelynek állampolgárai, akár egyéni, akár csoportos turista célú utazást kíván tenni, szponzor - szálloda, emírségi légitársaság, utazási iroda, emírségi cég - által beszerzett és repülőtérre telepített látogató vízummal léphet be az Egyesült Arab Emírségekbe.
A turista vízum 30 napig tartó tartózkodást tesz lehetővé.
A látogató vízum 60 napig érvényes családi látogatásra, vagy üzleti célú tartózkodásra jogosít fel az Egyesült Arab Emírségekben. A látogató vízum felvételének ugyancsak előfeltétele az EAE állampolgár, vagy az országban tevékenykedő cég, hotel szponzorsága. Amennyiben a szponzorságot tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgár vállalja, akkor 2.000 AED visszatérítendő garanciaösszeget kell befizetnie.
Többszöri belépésre jogosító vízumért eleve csak kivételes üzleti indokoltsággal lehet folyamodni. Külföldön nem vehető fel, látogató vízummal kell az EAE-be utazni és ott kell a helyszínen kérvényezni.
Felhívjuk az egyéni utazók figyelmét, hogy egyéni szállodai helyfoglaláskor igényeljék a vízum beszerzését és kérjék a vízum fax útján történő megerősítését, mert a vízum meglétét a tranzitáló repülőtereken kérhetik, illetőleg az EAE-be való érkezéskor, az útlevélkezelőnél igazolni tudják a vízum meglétét, továbbá, hogy mely szálloda, vagy cég gondoskodott a annak beszerzéséről. Előfordul, hogy az útlevélkezelő nem találja komputerén a telepített vízumot, ilyenkor a repülőtéri "Immigration Office"-irodában a fax felhasználásával lehet és kell rendezni a belépést. Ügyelni kell arra, hogy az útlevélkezelő beüsse a beléptetési pecsétet az útlevélbe, különben nehézségek támadhatnak a hazautazáskor.
Általában 4, vagy 5 csillagos szállodák vállalják a vízum beszerzését és előfordul, hogy eltérő mértékű, jelentős összegű és utólagosan visszatérítendő garancia-depozitot kérnek.
 
Dubai
Dubai emírség a 7 közül a második legnagyobb. Egykor itt csak a csupasz tengerpart és sivatag volt, ma azonban Dubai város a Föld egyik legmodernebb, legdinamikusabban fejlődő települése. A tengernyúlvány, mely arabul Khor Dubai, angolul Dubai Creek, 12 km hosszan szeli ketté a várost természetes kikötőként szolgálva a tengeri kereskedelemnek. A tengernyúlvány északi felén található a Deira városrész, délen pedig Bur Dubai.
 
Hotelek Dubai-ban
Towers Rotana Hotel 5* - Dubai
Golden Sands 3* - Dubai

Burj Al Arab 7* - Jumeirah Beach
Al Qasr 6* - Jumeirah Beach
The Jumeirah Beach Hotel 6* - Jumeirah Beach
Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers 5* - Jumeirah Beach
Hilton Dubai Jumeirah 5* - Jumeirah Beach
Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers 5* - Dubai
 
(kattintson a képre)
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!