Dominikai Köztársaság
 
Elhelyezkedése:
Kolumbusz fedezte fel 1492 decemberében fel Hispaniolát, melynek keleti részén található a karibi térség második legnagyobb országa. Főbb exportcikkei: a cukor, rizs, kávé, kakaó. Területe 48400 négyzetkilométer. Santo Domingo-t az ország fővárosát, az amerikai földrész első települését Kolumbusz alapította. A város az egész kontinens gyarmatosításának csomópontja lett.
 
Klíma
A Dominikai Köztársaság a legkülönbözőbb termeszéti jelenségekkel büszkélkedhet. Találhatunk itt gyönyörű tengerpartokat mesebeli pálmafákkal, aki azonban beljebb merészkedik a sziget középe felé, rálelhet az Antillák legnagyobb hegycsúcsára a Pico Duarte -ra (3175 m), vagy akár egy gazdag élővilággal megáldott tóra, a Lago Emiquillora. A legmelegebb hónap az augusztus, míg a legkellemesebb idő januárban van.
 
 
Punta Cana
A sziget keleti partja rohamosan fejlődik. Hetente több mint 70 charter járat és menetrendszerinti légijárat száll le illetve fel. A vidék egyik legfőbb látnivalója a Manati Park, beszélő papagájokkal korabeli indián faluval, delfin műsorokkal. A környéken gyönyörű vízesések és barlangokat, kiváló horgászhelyeket is találhatunk.
 
Santo Domingo
Aki a nyüzsgő éjszakai életet szereti, illetve bevásárolási lehetőségeket keresi, ne hagyja ki Colonial city-t, ami a főváros legfőbb látnivalója. Itt található a nyugati félteke első katedrálisa, egyeteme, kolostora, bírósági épülete és kórháza. Ez a városrész az UNESCO világörökség része. A városban számtalan meghitt kávézó, étterem bújik meg az évszázados falak oldalában. A Kolombusz Világítótorony nemcsak utat mutat, de egyben itt található a nagy felfedező földi maradványa is.
 
Hasznos tudnivalók:
A szigeten főleg busszal taxival, motorkerékpárral közlekednek az emberek, gépkocsit lehet bérelni. A legtöbb bolt déltől kettőig bezár, de a turisták által frekventált helyeken egész napos nyitvatartás van.
 
Belépés:
Turistakártya szükséges amely a bonni követségen vagy érkezéskor felvehető. A turistakártya 15 napos folyamatos tartózkodásra jogosít, amely meghosszabbítható 10 USD ellenében. Az útlevélnek a tervezett utazást követoen még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Kilépéskor 10 USD illetéket kell fizetni.
Hotelek

Bavaro Princess Suites Hotel 4*+ -Punta Cana
Be Live Hamaca 4*-Boca Chica
Iberostar Grand Hotel Bávaro5*-Punta Cana

 
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!