Fakultatív programok
 
Ubud, Bali kulturális központja
egyénileg naponta 
csoporttal minden kedden, 08:30-12:30 óra

Ez a kirándulás kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy közelebbről megismerhessen számos, kézművesiparáról híres helyi falut. Kulturális utunkat Tohpati látogatásával kezdjük, amely a batikolásról híres, majd folytatjuk utunkat Celuk-ba, az ezüstművesek központjába és Mas-ba, amely közismert fafaragásairól. Továbbutazunk Ubud-ba, Bali kulturális szívébe, sok szép festménygalériával, otthont adva számos helyi és külföldi festőnek. Az egyik közülük az Agung Rai Művészeti Múzeum, amely terjedelmes gyűjteménnyel rendelkezik a balinéz, indonéziai és külföldi művészek maradandó munkáiból. Folytatásként séta Ubud piacán. Mielőtt visszautaznánk a szállodába, Puri Saren Agung megtekintése, ahonnan Ubud-ot kormányozták a késői 1800-as évektől 1917-ig.

A Café Lotus-t egy tó veszi körül lótuszokkal, a háttérben a gyönyörű arany palota.

A nap bizonyos óráiban gamelan játékok egy kis emelt pavilonban.
 
Tanah Lot felfedezése
egyénileg naponta,
csoporttal minden kedden, 14:00-19:00 óra

A kirándulás bemutatja önnek Nyugat-Bali kötelező látnivalóit. Pura Taman Ayun megtekintése. Ezt a templomot Mengwi fejedelem, I. Gusti Agung Anom alapította a 17. században. A kegyhely kis ajtói gyönyörűen burkoltak, a környező sáncárkok övezte kis (mesterséges) tó közepén elhelyezkedő kert szenthely látszatát kelti, magyarázva a taman, vagy kert elnevezést. Ez a hely, mint más szent helyek, vagy templomok egy hely az imádkozásra. élvezze a rövid sétát ezen a szép helyen, mielőtt folytatjuk utunkat Alas Kedaton-ba, a szent „majom erdőbe". Ezután a gyönyörű környezetben található Tanah Lot megtekintése következik. A Tanah Lot templom talán a legjobban ismert templom Balin. A balinézek számára Tanah Lot az egyik legfontosabb és legszentebb tengertemplom. élvezze a csodálatos naplementét!

Ez az elegáns tengerparti étterem, francia és olasz ételek széles választékát kínálja, valamint friss halat a Jimbaran-öbölből. A vacsorát nyitott teraszon tudjuk elfogyasztani, vagy egy tradicionális bali ún. alang alang tető alatt.
Nagyon látványos a partvonal, és itt a legtüzesebb a naplemente egész Balin.
 
Romantikus Bali - vacsora naplementénél
egyénileg naponta, 16:00-22:00 óraEgy romantikus kirándulás Bali délnyugati csücskén található Pura Luhur Uluwatu templomához, mely egy meredek, hirtelen emelkedő sziklafal tetejére épült, ahol nem ritkák a falról egyenesen a hullámok közé zuhanó szikladarabok. A templom egy azon, a Bali déli partvidékén fellelhető számos templom közül, melyek a tenger szellemét hivatottak dicsőíteni. A 11. században egy java pap, Empu Kuturan fektette le ennek a templomnak az alapjait. A szentélybe Ganesha szobraival szegélyezett szokatlan kialakítású boltíven keresztül juthatunk be. érdemes egy pillantást vetni az Indiai óceán csodálatos naplementjére, mellyel még közelebb kerülhetünk a helyet átölelő misztikumhoz. A templom megtekintése után bőséges tengeri barbeque vacsora Jimbaran strandján.
 
Kecak Táncelőadás
egyénileg naponta
csoporttal minden vasárnap, 18:30-21:30 óra

Csatlakozzon hozzánk, hogy átélhesse ezt a egyedülálló színházi élményt: a Cak, vagy Kecak tánc, ismertebb nevén „majomtánc" Bededulu falu lakóitól ered és Walter Spies tette híressé a korai 1920-as években. Alapja a szent Sanghyang tánc, melyet ötvöztek Ramayana történetének jeleneteivel. A Kecak tánc az összekapcsolódó hangoknak egy csodálatos „hangzavara"- mely a 100 férfi körben ülve és énekelve, a Ramayana majomhadseregét jelképezi. Kezük az ég felé mutat, ujjaik kinyújtva, ám a hangoknak és a gesztusoknak nincs más jelentése, minthogy kiűzzék a gonoszt.
 
Ayung vadvízi evezés
naponta, 08:00-14:00 óra
vagy 12:30-17:30 óra

Háborítatlan trópusi őserdőkön, mély szurdokokon, távoli rizsföldeken átvezető Ayung folyó másod -és harmadszintű zúgóival kitűnő lehetőséget nyújt az igazi vadvízi kalandra. Indulás előtt egy mindent átfogó biztonsági tájékoztatáson személyre szabott mentőmellénnyel, védősisakkal és evezővel látják el a résztvevőket. élvezze a zúgók izgalmát, a táj szépségét és ismerje meg a folyóparti balinéz lakosság mindennapi életét. Ez a program biztonságos és rengeteg örömet nyújt minden korosztály számára. Indulás naponta kétszer. Büfé rendszerű ebéd elfogyasztása a folyó partján egy teraszos étteremben a túra befejeztével.
 
Bali szíve
egyénileg naponta
csoporttal minden csütörtökön, 08:30-17:30 óra

Ez a kirándulás elvezeti önt/önöket Bali szívébe, ahol megismerkedhetnek a megváltozott tájjal és történelemmel. Az első megálló Pura Taman Ayun megtekintése. Ezt a templomot Mengwi királya alapította a 17. században. A kegyhelyek kis ajtói gyönyörűen burkoltak, a sáncárokkal közrefogott kis (mesterséges) tó közepén elhelyezkedő kert, szenthely benyomását kelti, magyarázva a taman, vagy a kert elnevezést. Ezután a kirándulás folytatódik Bedugul közelében található Danau Bratan-hoz, a tóhoz, mely a már régen nem működő Gunung Catur vulkán gyakran fátyolba boruló ősi kráterében található. Mivel  a tó vize nélkülözhetetlen a környező földeken, Bedugul lakói hálát adnak Dewi Danau-nak, a tó istennőjének, a Pura Ulun Danu Bratan templomban, egy kis tóparti hegyfokon. Ezt követően séta észak-Bedugul gyümölcs-és virágpiacán a Bukit Munggu-on (Candi Kuning), ahol vad orchideákat és gyönyörű liliomokat árulnak. Ezután ebéd egy közeli étteremben. Ebéd után a kirándulás folytatódik Jatiluwih közelében elterülő lélegzetelállító rizsföldek völgyein keresztül. Jatiluwih, nevéhez hűen egy magas teraszos lejtőn fekszik - igazán varázslatos. Végül, de nem utolsó sorban látogatás egy kevésbé ismert templomnál, a Pura Luhur Batukau-nál Baukau közelében, Gunung Batukau lejtőin. Ezután visszatérés a szállodába. 
 
Bali fontos nevezetességei
egyénileg naponta
csoporttal minden pénteken, 08:30-18:00 óra

Ez a program kihagyhatatlan mindazoknak akik először járnak Balin! A kirándulás Klungkung, a volt kormányzóság, meglátogatásával kezdődik. Kerta Gosa avagy a Bíroság épületének megtekintése. A jelenlegi, tulajdonképpen nyilvános bíróság, épülete kitűnő példája a Klungkung-ot jellemző festészetre és építészetre. A továbbiakban Besakih csodálatos látványt nyújtó rizsföldjeiben gyönyörködhetünk, valamint megpillanthatjuk az un. „Anyatemplomot" mely ősi kegyhelyeivel várja az összes balinéz hindut. Besakih valójában egy kb. 24 templomból álló vallási komplexum. Valószínűleg a 8. században keletkezett egyedi elrendezésű teraszos szenthely ahol Gunung Agong istenét dicsőítették.
A következő állomás Kintamani. A 10. századból származó emlékek szerint Kintamani  - egy hegyekkel tűzdelt terület, mely nevét az 1500 méter magasban fekvő széljárta faluról kapta - Bali egyik legrégebbről ismert királysága volt. 
Az ebéd elfogyasztása alatt (egy helyi étteremben) a Batur folyóra valamint a vulkánra táruló gyönyörű kilátásban gyönyörködhetünk. A hegyről lefelé tartva eljutunk egy dús zöld völgybe, ahol a Gunung Kawi templom, Bali legnagyobb ókori emlékműve. Utolsó megálló Goa Gajah, az Elefánt barlang, amelynek eredete a 11. századig vezethető vissza. Bejárata egy hatalmas fej, tátott szájjal, és kezekkel, melyek mintha szétfeszítenék. Mindenhol gyönyörűen kivésett levelek, állatok, hullámok és emberek láthatók, akik a szájtól való félelmükben menekülnek. Ezután visszatérés a szállodába.     
 
Nyugat-Bali felfedezése
egyénileg naponta
csoporttal minden pénteken, 08:00-18:00 óra

Ezen a kiránduláson egy nyitható tetejű VW Kuebelwagen-nel (egykor német harci csapatszállító jármű volt) fuvaroznak bennünket a helyi falvakon keresztül városába. A túra folytatásaként a Batukaru hegy lejtőjén felhajtva jutunk el Tambuwaras-ba. Továbbiakban eldugott utakon keresztül fedezhetjük fel a leglátványosabb rizsföld teraszokat. Az út során templomokat, helyi piacokat, falvakat látogatunk meg. Ebéd egy helyi étteremben, gyönyörű kilátással Soka rizsföldjeire. Rövid sétánk során megismerkedhetünk a  rizs- és gyümölcstermesztéssel, illetve Bali fűszereivel.
 
Elragadó Kelet-Bali
egyénileg naponta
csoporttal minden szombaton, 08:00-18:00 óra

Templomjaival, kastélyromjaival, feketehomokú szabadstrandjaival a balinéz világ keleti része méltán a legkedveltebb. Reggeli indulás Klungkung-ba. A Kerta Gosa (Hall of  Justice), bíróság megtekintése. A jelenlegi bíróság, tulajdonképpen nyílvános bíróság, melynek építészete és festményei hűen tükrözik a Klungkung-i művészetet. A következő állomás Kusamba, egy kis halászfalu mely sókészítéséről is ismert. Fekete homokú tengerpartján a kis halászhajók színes árbocaiban gyönyörködhetünk. Ezek után egy parti úton eljutunk Nusa Penida-ba, hogy meglátogassuk a Goa Lawah-ot („Denevér barlangot"). A barlangot melynek fala szinte vibrál a rengeteg denevértől, szent helyként tisztelik. Bejáratát egy templom és számos szentély őrzi. úgy tartják, hogy a barlangból minden út Besakih-ba vezet.
Ezután ebéd egy helyi étteremben.
Ebéd után továbbutazás a Taman Tirta Gangga-hoz (Víz palotához). Az erdeti „Víz palotát" mely 1948-ban épült 1963-ban a Gunung Agong vulkán kitörése elpusztította. A „palotában" számos úszómedence és látványtó található melyek lenyűgöző képet adnak a volt balinéz fejedelmek múltjáról. Utunkat folytatván keletre tartva eljutunk Tenganan-ba (egy eredeti Bali Aga faluba), az ősi tradíciók egyik erődjébe. A faluban élő nők a híres „lángoló ruhát" szövik, a kamben geringsing-et, mely hitük szerint viselőjét ellenállóvá teszi az ördöggel szemben.
 
Egész napos kirándulás Java "lelkébe", Yogyakarta-ba
egyénileg naponta, 07:00-19:00 óra

Korai indulás a szállodától, transzfer a repülőtérre, a Yogyakarta-i járatra. Megérkezéskor találkozás a képviselőnkkel és indulás a Borobudur-hoz, a világ legnagyobb buddhista komplexumához. Tovább haladva ó-Yogyakarta-ban található szultáni palotához, a Kraton-hoz. Majd ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után tovább indulás a Kota Gede-hez, amely arról híres, hogy az 1930-as évektől Yogyakarta-i ezüstiparág központja. Ezt követi a hatalmas Prambanan templomegyüttes megtekintése, melyet a 9. század közepén emeltek. Ezután transzfer a repülőtérre, felszállás a Bali-i járatra, transzfer a szállodáig.
 
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!