Bali
Bali az "Istenek szigete" , az indonéz szigetvilág turisták által legkedveltebb és leglátogatottabb szigete. Gyönyörű természeti környezete, történelmi emlékei és a helyiek vendégszeretete, valamint az egész évben egyenletes meleget biztosító trópusi klímája miatt. A sziget mindenki számára nyújt valamit: modern turisztikai infrastruktúrát, kiváló vásárlási lehetőségeket, az egyedülálló történelmi és kulturális örökséget, melyet a természet szépsége egészít ki. Kellemes klímája kedvelt üdülőhellyé teszi.
 
 
Utazás
A föszezon májustól szeptemberig tart, de érdemesebb az elő- vagy az utószezont választani. Még ilyenkor sincs sok eső, és az árak is alacsonyabbak.
 
Beutazási feltételek
Magyar állampolgárok a határon felvehetik a vízumot. Célszerű 1998 után nyomott amerikai dollárt vinni, ugyanis az azelőtt nyomott dollárt nem váltják be mindenhol! Az útlevélnek az ország elhagyását követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Magyar állampolgárok - kizáró idegenrendészeti ok hiányában - megérkezéskor vízumjogosultak (visa on arrival). A 7 napos érvényességű vízum illetéke 10, a 30 napig érvényes vízumé 25 USD. Az útlevélnek a tervezett beutazás napjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kilépési illeték: 100.000 IDR/fő
Reptér - Hotel/Apartman transzfer taxival: 85.000 IDR/autó
(87.000 IDR = kb. 10 USD)
 
Közlekedés
Az autózás életveszély! Az út két szélén a motorosok, biciklisek, lovas kocsik, gyalogosok, tehenek, útkarbantartók, libapásztorok közlekednek. Ezt a káoszt tovább tetézi a baloldali közlekedés, az érthetetlen közúti jelzések, a szabadon értelmezett piros lámpák. Balin sofőrt kell bérelni, nem autót. Napi 10 dollárért.
 
Vásárlás
Alkudni szinte kötelező. Piacokon általában az eredeti ár feléig is le lehet menni. Érdemes korán reggel intézni vásárlásainkat. A balinézek ugyanis úgy tartják, hogy az első vásárló szerencsét hoz, és az üzlet létrejötte érdekében jelentős engedményekre hajlandók. Az árusok egy része persze nem balinéz, így aztán lehet, hogy hiába keltünk fel korán.
 
Öltözködés
A batikolt maláj szoknya, a szarong mindkét nem számára általános és kötelező templomi viselet, amit turistáktól is megkövetelnek. Szarongot vásárolhatunk, de a szent helyek környékén kölcsönözhetünk is.
 
Tiltás
Az indonéz drogtörvények rendkívül szigorúak, és a külföldiek semmivel sem esnek enyhébb elbírálás alá. A börtönviszonyok pedig igencsak mostohák. A gyűrött, összehajtott vagy tollal felüljegyzett bankjegyeket az indonéziai pénzváltók csökkentett árfolyamon vagy egyáltalán nem váltják be.
 
Hotelek

Nusa Dua Beach Hotel & Spa 5*
Inna Putri Bali 2*+
Hotel Bali Agung Village 2*+
Grand Mirage Resort & Thalasso Spa Bali 4*

 
 
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!