Róma
Elhelyezkedése:
Ha Rómában van, viselkedjen úgy, ahogy a helyiek. Minden érzékszervével merítkezzen meg a város által kínált számtalan szórakozási lehetőségben, élvezze a lába alatt fekvő évszázadok viharos történelme nyújtotta nagyszerű izgalmakat, vagy a forró nap apró, de annál intenzívebb csúcspontját jelentő gesztenyefagylaltot.
Szabadidős programok: az ősi Kolosszeum és a Fórum Romanum, a Piazza Venezia és a Piazza Navona varázslatos szökőkútjával, a Föld kicsinyített mása, a Pantheon, a Szent Péter-bazilika a Vatikánban Esti programok: A R. Piano tervezte Auditórium Parco della Musica Európa legnagyobb koncertterme, és a 60-as évek legjelentősebb építészeti műalkotása Rómában, jazz, rock stb. - koncerteknek is állandó színhelye. További információk: www.musicaperroma.it
Róma környéke: Hadrianus császár és a római nemesség rezidenciája az elbűvölő Tivoliban, az etruszk sírok Cerverteriben, szőlőültetvények és vulkáni tavak Castelli Romaniban
 
Belépés:
Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé válik. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak. A zökkenőmentes határátkelés érdekében - különösen a kezdeti időszakban - javasoljuk az útlevél használatát.
 
Bejutás a repülőtérről:
Fiumicino (Leonardo da Vinci):
Tájékoztatás a repülőtérről:
• a Via Appia Nuován található, Róma központjától 15 kilométerre
• 3 terminállal rendelkezik
• További információ: www.adr.it

Autóbusz és vasúti csatlakozás - a városból a repülőtérre (és viszont) utazva az alábbiakat vegye igénybe:
• Terravision autóbusz (Roma Termini Főpályaudvar - Roma Fiumicino reülőtér)
• metró + Cotral autóbusz (A vonel, Anagnina megálló - Roma Fiumicino repülőtér)
• vonat + Cotral autóbusz (Fiumicino vasútállomás - Roma Fiumicino repülőtér)
• további tájékoztatás a vonatokról: www.trenitalia.it
• további tájékoztatás a metróról: www.metrebus.it
• további tájékoztatás az autóbuszokról: www.cotralspa.it

Taxi:
• A taxiállás az érkezési csarnokkal szemben található

Ciampino:
A repülőtér és Róma között a legegyszerűbb összeköttetést a Terravision expressz busz biztosítja, amely Róma Termini vasútállomásáról indul. A jegyek ára egy irányba € 8,00, menettérti jegy esetében € 13,50.

Autóval:
A római Ciampino repülőtér a Via Appia Nuova mentén helyezkedik el , a főváros központjától mintegy 15 km-re. A Róma városát körülölelő körgyűrűhöz (GRA) és az ÉSZAK-DÉLI és KELET-NYUGATI autóútrendszerhez közel helyezkedik el, és az alábbi módokon közelíthető meg :
Róma felől: Via Appia Nuova a "Castelli Romani" felé;
a Fiumicino repülőtérről : Fiumicino/Róma autópálya - GRA körgyűrű - Via Appia - Via Appia Nuova a "Castelli Romani" felé;
az autópályák felől: a Róma Sud - GRA körgyűrűt - elhagyva térjen rá a Via Appia Nuovára "Castelli Romani" felé;
dél felől, a Lazio térségből jőve: Via Appia Nuova Róma felé.

Busszal:
Ha a városból szeretne busszal a repülőtérre jutni (vagy vissza), szálljon fel a Terravision buszra (Róma Termini központi állomás - Róma Ciampino repülőtér)! A járat menetrendje illeszkedik a repülőgépekéhez. A jegyek egy irányban € 8-ba, oda-vissza € 13,50-ba kerülnek. A Ciampono repülőtéren az érkezési csarnok előtti elárusítóhelyeken vagy a Termini állomásnál (Via Marsala 22) található Royal Santina Hotelben lehet jegyeket váltani.

Busszal és vonattal:
A városból a repülőtérre (és vissza) könnyen el lehet jutni, ha metróval és a Cotral busszal (A vonal, Anagnina állomás - Róma Ciampino repülőtér) utazik. A buszmegálló a repülőtér Érkezési csarnoka előtt található.

További információ a vasúti transzfereket illetően:
www.trenitalia.it
További információ a metrótranszfereket illetően:
www.metrebus.it
További információ a busztranszfereket illetően:
www.cotralspa.it

Taxi:
A taxiállomás az érkezési csarnokkal szemben helyezkedik el. Javasoljuk, hogy regisztrált taxiba üljön, azaz olyan járműbe, amelyben taxióra található. Az érvényes tarifán kívül a poggyász függvényében, éjjeli és nemzeti ünnep alatt történő utazás esetében különdíjat számolhatnak fel.

Parkolás:
Az érkező és induló utasok 1900 motor- és autóparkoló hely közül válogathatnak a "G. B. Pastine" Repülőtéren Róma Ciampinoban, amelyről jogosan állítják, hogy igazán könnyen használható. A terminállal szemközt található nyolc parkolóhely mozgáskorlátozottak számára van fenntartva.
A díjakkal kapcsolatos információkat a www.adr.it internetes oldalon találhat.
 
Róma metro térképe (kattintson a képre)
 
Hotelek:
Baltic Hotel**
Acropoli Hotel**
Giotto Hotel***
Torre Rossa Park Hotel***
Tempio di Pallade***
Caprice Hotel***
Executive Hotel****
Champagne Palace****
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!