Párizs
Elhelyezkedése:
A divat és szépség fővárosa a világ legszebb helyeinek egyike. A Szajna parti város rengeteg lehetőséget kínál látogatóinak, hogy élvezzék különleges atmoszféráját - séta a Champs-Elysé-n, a Concorde a téren, a Diadalív környékén a Tuileries-ák kertjében. Párizsban található az építészet több különleges gyöngyszeme - a Notre-Dame Katedrális, az Eiffel-torony, Versailles palotái. Hagyja magát elcsábítani az éjszakai Párizs csodáival, látogassa meg a tipikus kis francia kávéházakat. Vagy vegye fel a kánkán ritmusát a Moulin Rouge-ban!
 
Belépés:
Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé válik. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak. A zökkenőmentes határátkelés érdekében - különösen a kezdeti időszakban - javasoljuk az útlevél használatát.
 
Bejutás a repülőtérről:
Charles de Gaulle:
23 kilométerre észak-keletre Párizstól, Roissy-en-France falu mellett található a Charles de Gaulle reptér. Ez a legnagyobb, Párizst kiszolgáló reptér.
-Air France Bus
-(Tel. 01 41 56 89 00 angol és francia nyelvű üzenetrögzítő) 5:40 és 23:00 között15-20 percenként közlekedik, az utasokat a Porte Maillot, Etoile/Place Charles de Gaulle, vagy a Gare Montparnasse állomáshoz szállítja. Menetidő körülbelül 25 perc ha nincs dugó, de csúcsidőben egy óra, vagy több is lehet. Az Orly reptérre is üzemeltetnek közvetlen járatot.
-RER
-Ma már közvetlen összeköttetést biztosít a várossal a RER/TGV. 5:30 és 23:30 között 15 percenként indulnak vonatok a belvárosba. A menetidő a Gare du Nord megállóig 35 perc.
-RoissyBus
-Tel. 01 48 04 18 24 ). 15 percenként közlekedik a Terminal 2 és az Opera között 5:45 és 23:00 között. Az átlagos mentidő 45 perc.

Orly
A repülőtér Párizs déli részén fekszik, Orly város közelében, 14 km távolságra Párizstól. Két terminállal rendelkezik, az Orly Sud (Orly Dél) és az Orly-Quest (Orly Nyugat) terminálokkal. További információ: http://www.adp.fr/ 
-Air France Bus (Tel. 01 41 56 89 00 angol és francia nyelvű üzenetrögzítő) 5 ó 40 és 23 ó között 15-20 percenként közlekedik, az utasokat a Gare d'Austerlitz, Gare Montparnasse, vagy a Gare St-Michel állomásokhoz szállítja. Menetidő kb. 25 perc. A Roissy (Charles de Gaulle) reptérre is üzemeltetnek közvetlen járatot.
-Orlybus A Denfert-Rochereau Métro/RER megállóhoz szállítja az utasokat. 15 percenként indul, 45 perces menetidővel számolhatunk.
-JetBus A busz a Villejuif Louis Aragon Métro megállóhoz közlekedik. Indulási idők és menetidő hasonló az Orlybus-hoz.
-OrlyVal Sűrűn közlekedő járat az Antony RER megállóhoz. Ezzel a kalauz nélküli vonattal lehet a legdrágábban bejutni Párizsba.

Beauvais:
-Autóval: A Párizs-Beauvais repülőtér Párizs belvárosától 84 km-re helyezkedik el, az A16 autópályáról (a 15-ös kijáraton keresztül) könnyedén megközelíthető, csak követni kell a Rocade Nord jelzéseket, majd jobbra fordulni az N1-en, Amiens irányában.
-Busszal: Párizs-Beauvais repülőtér és Párizs-Porte Maillot között rendszeres buszjárat üzemel. A párizsi indulás a buszparkolóban található a Bd Pershing-en (a Concorde Szálló közelében). Az egyes járatok a repülőgép felszállása előtt 195 perccel indulnak Párizsból. A Párizs-Beauvais repülőtérről minden érkezés után 20 perccel indul a busz. Az egyirányú jegy ára 13 euró, ezt a buszpályaudvaron és a repülőtér érkezési csarnokában lehet megvásárolni. A buszjáratok a repülőgépek menetrendjéhez igazodnak. Az ülőhelyeket a Beauvais-ból utazók számára tartják fent.
 
Párizs metro térképe (kattintson a képre)
 
Hotelek:
My Hotel in France Montmartre* - Abbesses megálló
Eden Hotel** - Pigalle megálló
Altona Hotel** - Gare du Nord megálló
Mirfic Opera Hotel*** - Brochant megálló
Concorde La Fayette**** - Porte Mailliot
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!