Tunézia
A térség
Az Ezeregy éjszaka meséiből megismert hangulat Tunéziában a mindennapok része. Az elmúlt 3000 év során az arab mellett más kultúrák is rányomták bélyegüket az országra: a francia, a római és a normann uralom is hozzájárult az ország sokszínűségéhez. Tunézia Észak-Afrikában, a Földközi-tengernél, Szicíliától mindössze 130 km délnyugatra helyezkedik el. A több mint 1000 km-es partszakasz, a széles homokos strandok és a part mentén található számos sziget jelentik sok látogató számára a fő vonzerőt. A keleti partszakasz mentén találhatók a legismertebb üdülőhelyek: Monastir, Port El Kantaoui vagy Sousse. Az ország belsejébe haladva találhatjuk a „sivatag bejáratának" is nevezett Gafsa oázisvárost. A szahara egyik legérdekesebb természeti csodája, a csillogó felületű Chott el Djerid sósvizű tó körül pedig végeláthatatlannak tűnhet a hófehér homoksivatag. Tunézia elbűvöli látogatóit, és bepillantást enged a mesés Kelet kulisszái mögé.
 
Hammamet
Az enyhe időjárás és a pompázó egzotikus virágok már régóta ellenállhatatlan vonzerőt gyakorolnak az utazókra. Főként a régebbi szállodák csodaszép, nagy kiterjedésű, parkokra emlékeztető kertjei varázsolják el még ma is a látogatókat. Az egykori halászfalu modern üdülőközponttá nőtte ki magát, amely számtalan, mindenfajta kategóriát képviselő szálláshelyet és gazdag sport-, ill. szórakozási lehetőséget kínál. A két golfpálya, a Yasmin és a Citrus miatt Hammamet a golfozók számára is nagyon vonzó. Diszkók, bárok és éttermek teszik teljessé a választékot. A sötétkék tengert szegélyező szép, finomhomokos, enyhén lejtő strandok azonban a turizmus fejlődése ellenére változatlanok maradtak. A városfalakon belül, a kereskedelem központjában, a medinában eldugott, részben fedett kis üzleteket, souk-okat találunk. A városfal teraszán van egy kávézó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Hammamet öblére.
Transzferidő: 1 óra 15 perc - 1 óra 30 perc között, szállodától függően.
 Magic Life Africana Imperial
 Magic Life Manar Imperial
 
IDŐJÁRÁS TUNÉZIÁBAN
Napi átlaghőmérsékletek

Napi átlagok

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

 LEVEGŐ - °C

22°

25°

28°

32°

34°

28°

26°

VÍZ
- °C

22°

24°

27°

29°

28°

28°

25°

 
Kirándulások
Sivatagi szafari
Egy kisebb, kétnapos körutazás teljes panzióval, amelynek során Tunézia szépségével és kultúrájával ismerkedhetünk meg. A kirándulás legérdekesebb látványosságai: az El Djem amfiteátrum, amely jellegét és méretét tekintve közvetlenül a római után következik, valamint Matmata barlanglakásai, ahol a lenyűgöző holdbéli táj a „Csillagok háborúja" alkotóit is megihlette. Az első nap Douzban zárul, amely a világ legnagyobb sivatagának, a Szaharának a kapuja. Douz első homokdűnéin lehetősége adódik tevegelésre, s a nyeregben ülve átérezheti a táj végtelenségét és csendjét. A második napon a Chott El Djerid, Észak-Afrika legnagyobb sós tava az első állomás, amely már Karl May regényeiben is feltűnt, és csodálatos napfelkeltékről, valamint délibábról ismert. Végezetül Touzeur, Észak-Afrika legnagyobb oázisa következik, ahol kikocsizunk és egy 5 km hosszú út során csodálhatjuk meg a környéket. Innen terepjárókkal jutunk el Mides, Tamerza és Chebika hegyi oázisaihoz és kanyonjaihoz (az ár ezt is tartalmazza). Az utolsó állomás Kairouan, az iszlám negyedik legfontosabb szent városa és egyidejűleg a szőnyegcsomózás központja.
 
Kairouan
A kultúra iránt érdeklődő vendégek számára ajánljuk ezt a kirándulást, amely során az ország vallását és hagyományait ismerhetjük meg. Kairouan az iszlám negyedik legfontosabb szent városa. Megtekintjük az Aglebith medencét, amely a középkori arab mérnökök mestermunkája, valamint két mecsetet, az egyik ezek közül az ország legrégebbi mecsete, ill. Kairouan óvárosát, amely kézimunkáiról híres.
 
Royal Beduina
Az ország és lakói a mottója ennek az ebédet is tartalmazó kirándulásnak. Terepjárókkal utazunk az ország belsejébe, Jedidi berber faluhoz és tovább Zagouanba, ahol a termálfürdőt és egy Karthago idejéből származó vízitemplomot tekintünk meg. Végezetül Port El Kantaoui jachtkikötőjébe látogatunk el. A terepjárókon utazva egy kicsit bepillanthatunk a helyiek hagyományos életmódjába - már amennyire ezt turistaként megtehetjük.
 
Tunis - Karthago - Sidi Bou Said
A figyelemre méltó kirándulás alatt megtekintjük a Bardo Múzeumot, amely a világ legnagyobb római kori mozaikgyűjteményével rendelkezik, majd Tunis keleti hangulatú óvárosát és a romantikus, fehér-kékbe öltözött művészfalut, Sidi Bou Saidot. Végül eljutunk a híres Karthago romjaihoz. Ez a kirándulás szinte kötelező minden Tunéziába látogató számára, mert az ország minden jellemzője megtalálható Tunisban: az ókor, a hagyományos és a modern, de itt mutatkozik meg leginkább a különböző kultúrákban gazdag, sokoldalú történelem is.
 
A kirándulásokról bővebb információt helyi képviselőnk ad. A túrákat nem a Gulet Touristik, hanem helyi szervezők állítják össze és ők is bonyolítják le, ezért mindennemű felelősség ezzel kapcsolatban őket terheli. A kirándulások német nyelven folynak, a magyar nyelvű lehetőségekről helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. Az egynapos kirándulások általában ebédet tartalmaznak, a több napos túrák pedig félpanziós ellátást.
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!