Törökország - Dalaman
A térség
Marmaris és Icmeler széles öbleiben a legkülönbözőbb kategóriájú szállodák és klubok színes kínálata várja a vendégeket. A szálláshelyek számtalan lehetőséget kínálnak a vízisportok szerelmeseinek. Tengerpartján homokos és kavicsos strandszakaszok váltakoznak, a környező hegyeket és dombokat zöldellő pínea erdők borítják.
 Magic Life Sarigerme Imperial
 Magic Life Marmaris
 
Időjárás Dalamanban
Napi átlaghőmérsékletek
 

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

LEVEGő

°C

23°

27°

32°

35°

35°

32°

27°

VÍZ

°C

19°

22°

25°

27°

28°

27°

24°

 
Kirándulások
Hajó-/Jachtkirándulás
Ismerje meg ezen utazás során a zöld és a kék harmóniáját. Marmaris térsége a sok gyönyörű öbölről ismert a turisták körében. Ahogy a hajó a kikötőből nyílt vizekre ér, feledje el a mindennapokat és élvezze a napfény simogató melegét! Olyan kristálytiszta vizű öblükbe visszük el Önt, amelyekhez egyetlen országút sem vezet.
 
Fethiye-Kayaköy
A líkiai kultúra fénykorából lenyűgöző alkotások maradtak ránk az egykori nagy líkiai városban, Thermessosban. Lehetőségünk nyílik, pl. az egyik leghatalmasabb sír megtekintésére. Kayaköyben (az elhagyott várost egykor Karmilassos vagy Livis néven ismerték) két nép, a török és a görög élt békében egymás mellett, mindkettő megőrizve saját hitét és népszokásait, de a „népcsere" idején el kellett hagyniuk a várost.
 
Ephesos
Az egykor jelentős antik város számos nagyszerű épülettel büszkélkedhet, mint pl. az Odeaon, a városháza, a Hadrianus templom, a lenyűgöző Cesius Könyvtár és Kis-Ázsia legnagyobb színháza, amely 25.000 fő befogadására alkalmas. Ephesos az osztrákok büszkesége is egyben, ugyanis a több mint 100 évig tartó ásatásaiknak köszönhetően a város mára a világ legnagyobb szabadtéri múzeumává vált. A kirándulás során megtekinthető az a ház is, amelyben Szűz Mária meghalt. A ház zarándokutak célpontja.
 
JEEP-szafari
Kalandra fel! Most lehetőség adódik jeepet vezetni. Hegyeken és völgyeken keresztül vezet az út, ahol az erdők zöldje és az ég kékje találkoznak egymással - a térség legeldugottabb pontjaira is eljuthat. A hegyi- és földutak csodálatos környezetben és álomszép vidéken elterülő érintetlen falvak mellett haladnak. Nagyszerű lehetőség ez arra is, hogy megismerkedjen a Földközi-tenger déli, vadromantikus természetével és a helyi lakosok vendégszeretetével.
 
Kaunos
Kaunos a természet, az ókori emlékek és a fürdőzés kombinációja. Már ókori neve is kultúráról és történelemről árulkodik. Dalyamban egy kis folyami hajóra szállunk és egy érdekes, izgalmas utazás veszi kezdetét a Köycegiz tóból eredő folyóágakon, le egészen a torkolatig. A kirándulás keretében érintjük a 4. századból származó, impozáns líkiai sziklasírokat, amelyek műemlékvédelem alatt állnak. Végül egy nagy homokpadhoz érkezünk, ahol a caretta-caretta teknősök tojáskeltő helye található.
 
Pammukale
A „gyapotvár"-ként is emlegetett természeti csodának nincsen párja a világon. A hófehér teraszok tiszta mészkőből állnak és hosszadalmas természeti változások eredményei. A teraszokon csordogáló termálvíz, amely az embereknek évezredek óta gyógyulást hoz, 2000 méter mélyről tör a felszínre és bármely évszakban 35-38 °C hőmérsékletű.
 
Paragliding
Ölü Deniz a paragliding kedvelők ideális talákozóhelye. Mintegy 45 percen át a levegőből szemlélheti és élvezheti a híres és csodaszép lagúna látványát, olyan élményben lehet része, amely egy teljesen más perspektívába repíti.
 
Rodosz
Üdülése alatt egyszerre két országgal ismerkedhet meg. Rodosz, a görög sziget Marmaristól csupán egy „kőhajításnyira" van, szárnyashajóval vagy katamaránnal kb. 60-70 perc alatt elérhető. Finom ételeket kínáló éttermek, jellegzetes helyi tavernák és ajándékboltok mellett Rodosz város középkori és oszmán időkből származó nevezetességei várják az idelátogatókat, felejthetetlen élményt nyújtva a lovagkor emlékeit kedvelőinek.
 
A kirándulásokról bővebb információt helyi képviselőnk ad. A túrákat nem a Gulet Touristik, hanem helyi szervezők állítják össze és ők is bonyolítják le, ezért mindennemű felelősség ezzel kapcsolatban őket terheli. A kirándulások német nyelven folynak, a magyar nyelvű lehetőségekről helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. Az egynapos kirándulások általában ebédet tartalmaznak, a több napos túrák pedig félpanziós ellátást.
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!