Törökország - Antalya
A térség
A Török Riviéra, gyönyörű fekvésével évről évre nyaralók ezreit vonzza. A part mentén húzódó, lenyűgöző Taurus-hegység, a végtelennek tűnő türkizkék színű tenger, valamint a környék számos műemléke mit sem veszít vonzerejéből. A tartományi főváros, Antalya nem csak földrajzi értelemben, de történelmileg is a Török Riviéra központja. Római, szeldzsuk és oszmán időkből fennmaradó számos műemlékét turisták tömege látogatja. De Antalyaban a vásárlás is igazi élményt nyújt, a város a vásárlásra, vagy csak a nézelődni vágyók igazi paradicsoma. Nézelődjön a bazárban, sétáljon a pálmákkal övezett parti sétányon, vagy térjen be az egyik modern bevásárlóközpontba. Az óvárosban, az antik kikötő környékén is minden megtalálható, ami lázba hozza az utazókat: az ínyenségeket kínáló éttermektől kezdve a kávézókon át, egészen a diszkókig és bárokig. Antalya legújabb üdülőkörzete a város szélén található Lara Beach. A hosszú, finomhomokos strand mentén vadonatúj szállodák nőnek ki a földből.
 
Nyaralóhelyek
Kemer
A Taurus-hegység gigantikus csúcsai, zöld pínea erdők, az azúrkék tengerbe simuló széles homokos és kavicsos strandok, számtalan magányos öböl - ezt nyújtja a Kemer-régió. Merüljön el a Török Riviéra ezen egyedülálló és paradicsomi tájában, és élvezze a természetet és a magas színvonalú klubokat és szállodákat Beldibi, Göynük, Kiris és Tekirova határában. Kemerben és a szállodák közelében minden igényt kielégítő bevásárlási lehetőségek, valamint kellemes kávéházak, bárok és éttermek várják a látogatókat. Antalya városa és több antik műemlékváros, mint pl. Phaselis és Myra könnyen elérhetők innen.
Transzferidő: kb. 1 óra.
 Magic Life Kemer Imperial
 
Side
A fürdőzést és a kultúrát kedvelőknek, valamint a szórakozni vágyóknak kedvez igazán ez a vidék. Side félszigetén (jelentése: gránátalma) fekszik az egykori halászfalu, amely mára az egyik legkedveltebb, nemzetközi hangulatú turistaközponttá fejlődött. A kikapcsolódásról számtalan bár, taverna, étterem és diszkó gondoskodik. Kb. 3 km-re található a megyeszékhely, Manavgat - romantikus vízesései, lenyűgöző duzzasztott tava és a hetipiaca további kiránduló célpontnak számít Sidétől elérhető közelségében.
Transzferidő: kb. 1 - 1,5 óra.
 Magic Life Seven Seas Imperial
 
Belek
A pínea- és eukaliptuszerdőkkel körülölelt nyaralóterület széles, kb. 29 km hosszú, homokos stranddal rendelkezik, amely ideális nagyobb lélegzetű sétákhoz is. A természetes állapotában meghagyott környezet miatt a szórakozási lehetőségek a szállodákra koncentrálódnak. A korlátozás ellensúlyozására ezek a természettel harmonikus összhangban épült, impozáns, magas komfortot biztosító üdülőlétesítmények számtalan sportolási lehetőséget kínálnak. A közelben található golfpályák tovább növelik a sportlehetőségek számát. Antalya (kb. 35 km), Side (kb. 45 km), az antik műemlékek, mint Perge és Aspendos (kb. 15-20 km) könnyen elérhetők.
Transzferidő: kb. 40 - 60 perc.
 Magic Life Waterworld Imperial 
 Magic Life Sirene Imperial
 
Időjárás Antalyában
Napi átlaghőmérsékletek
 

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

LEVEGő

°C

21°

25°

30°

34°

34°

31°

26°

VÍZ

°C

17°

20°

23°

25°

27°

26°

23°

 
Kirándulások
Pamukkale
Kétségtelenül Pamukkale mészkőteraszai Törökország egyik legnagyobb természeti csodája, melynek az egész világon nincsen párja. A hófehér teraszok tiszta mészkőből állnak és hosszadalmas természeti változások eredményei. A kirándulás alatt elég idő jut kiélvezni a látványt. Az egynapos kirándulás résztvevői 2,5 órás tartózkodás után visszaindulnak a szállodába. A kétnapos kiránduláson résztvevők a közelben vacsoráznak és éjszakáznak. Másnap az antik város Hierapolis valamint egy szőnyegkészítő üzem meglátogatása szerepel a programban. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a teraszok védelme érdekében nem szabad a képződményre lépni.
Egy vagy kétnapos kirándulás.
 
Kappadókia
A kirándulás alatt megismerhetik a természeti és történelmi emlékekben gazdag országrészt, és ellátogatnak egy szőnyegszövő műhelybe. A Taurus-hegységen, a tóvidéken, és az anatóliai fennsíkon keresztül jutnak el az ország egyik legérdekesebb természeti csodájához. Kappadókia tufa képződményei egyedülálló, különleges, holdbéli tájhoz hasonló látványosságot kínálnak. A csodálatos képződményeket, bizarr, gomba formájú sziklákat, magas oszlopokat a szél és az errózió alakította. Alig pár évszázaddal Krisztus halála után, az üldözött keresztények lakóbarlangokat és kolostorokat építettek különböző helyeken. Állítólag több mint 50.000 ember élt itt.
Kétnapos kirándulás.
 
Tájak és emberek
Még a legutóbbi évszázadig Törökroszág gazdaságát az jellemezte ezen a vidéken, hogy a parti települések nyáron elnéptelenedtek, a lakosok a hegyekbe vonultak. Május-júniusban felkerekedtek a családdal, állatokkal, és áttelepültek az ún.Yaylas-ba, ahogy itt a kis, faházakból épült falvakat nevezik. Napjainkban ezek a falvak már egész évben lakottak. A kirándulás az egyik ilyen Yaylasba vezet. Útközben megpihennek a jellegzetes teaházak vagy „férfi kávézók" egyikében. A faluban lehetőségük nyílik belülről megtekinteni egy mecsetet, ahol megismerkednek a „lepénykenyér" készítésével, megkóstolhatják a helyi ételkülönlegességeket.
Egésznapos kirándulás.
 
Perge - Aspendos
Időszámításunk előtt 2000 évvel települtek Törökország déli területeire először a hettiták, majd őket követve a perzsák, illetve további népcsoportok keletről, míg végül Nagy Sándor, macedon király uralma alatt Kisázsia először nyugati befolyás alá került. Az időszámításunk előtti II. évszázad kezdetén Kisázsia Róma provinciája volt. Az Égei-tengeri Ephesus mellett Pamphilia, az Antalya és Side közötti tengerparti terület lett a római kultúra központja. Az ókori város, Perge a tengerpart mellett fekszik, Antalya közelében. Napjainkig megmaradtak a városkapu és az agora, az egyikori piac- és gyülekezőtér romjai. Aspendosban érdekes látvány a hajdan 15-20.000 néző befogádásra épült színház.
Egésznapos kirándulás.
 
 
A kirándulásokról bővebb információt helyi képviselőnk ad. A túrákat nem a Gulet Touristik, hanem helyi szervezők állítják össze és ők is bonyolítják le, ezért mindennemű felelősség ezzel kapcsolatban őket terheli. A kirándulások német nyelven folynak, a magyar nyelvű lehetőségekről helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. Az egynapos kirándulások általában ebédet tartalmaznak, a több napos túrák pedig félpanziós ellátást.
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!