Görögország - Kos
A sziget
Kos, a Dodekán szigetcsoport 3. legnagyobb szigete az Égei-tengerben fekszik. Ez Hippokrates, a híres ókori orvos szülőföldje. 3000 éves mozgalmas múltja még ma is több helyen megmutatkozik: görög templomok, török dzsámik, római színházak, az Asklepieion, amely a világ első kórházainak egyike volt, valamint különböző hatalmak megszállása alatti időkből fennmaradt egyéb épületek találhatók itt. A sziget változatos nyaralást biztosít, és nem csupán történelmi városai miatt. A látogatók ezreit elsősorban a több kilométer hosszú homokos strandok, bárok és diszkók, a virágpompa (a szigetet az Égei-tenger úszó kertjének is nevezik) és a kristálytiszta tenger vonzza. A szigetre látogatók körében igen kedvelt időtöltés a szomszédos kis szigetek felfedezése egy-egy hajókirándulás keretében.
 
Marmari
A hosszú, világos finomhomokos tengerpart látványa uralja a sziget nyugati részén fekvő feltörekvő nyaralóhelyet. A falusias környezet megnyugtató sétákra vagy nagyobb kirándulásokra ösztönöz. A nyaralóhelyen tájjellegű tavernák gondoskodnak a szórakozásról és változatosságról. A sziget belseje felé, kb. 2 km-re fekvő Pyli nevű községben megismerkedhet az igazi Görögországgal. A kb. 15 km-re található főváros, Kos menetrendszerinti buszjárattal közelíthető meg.
Transzferidő: kb. 30 perc.
 Magic Life Kos
 
Időjárás Koson
Napi átlaghőmérsékletek

Napi átlagok

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

LEVEGŐ - °C

22°

25°

30°

32°

33°

29°

23°

VÍZ
- °C

17°

20°

22°

24°

25°

24°

22°

 
Kirándulások
Kalymnos, a szivacsbúvárok szigete
A szomszédos sziget Mastichari kikötőjéből egyórás hajóúttal érhető el. Fedezze fel a szivacsbúvárok világát és élvezze a táj szépségét ezen a kicsiny, eredeti hangulatú szigeten.
 
Nissiros, a vulkánsziget
Kostól csupán másfél órás hajóútra fekszik ez a természeti csoda: Nissiros, a vulkánsziget. A vulkán kráteréből még ma is lehet látni a felszálló füstöt. A kirándulás során meglátogatjuk a „Mária-Barlangja" kolostort, amelyhez 120 lépcső vezet. A visszautazásig elegendő idő áll rendelkezésre a kedves kis szigetszékhely, Mandraki felfedezésére, amely szűk kis utcáival és fehér házaival a görög képeslapokat idézi.
 
Sziget-körút
Az utazás során megtekinthető a Hippokrates nevéhez kötődő Asklepion-szentély, a sziget legmagasabb pontján található romantikus Zia, Kefalos strandjai, Antimachia helytörténeti múzeuma, Pily legendás kútja. Az út további része festői hegyi- és halászfalvakon, tavasszal virágzó mezőkön vezet át: ezek a nap legszebb fotó-motívumai.
 
Kirándulás Rodoszra
Szárnyashajóval kb. 2 óra alatt jutunk el Kos „nagy testvéréhez". Rodosz városban a több mint 2400 éves kultúrtörténettel rendelkező, kitűnő állapotban fennmaradt és lenyűgöző óvárosban teszünk körsétát. Az utcai kávézóktól zsúfolt nagyvárosi forgatag és a csendes utcácskák nyugalma teszi változatossá a várost.
 
Kék utazás Kaikival
A kapitány jól ismeri Kos, Kalymnos és Pserimos között a legszebb helyeket - és mindig újabb meglepetéssel szolgál a vállalkozó kedvűeknek: nincs előre meghatározott útvonal, minden alkalommal más fürdőhelyet látogatnak meg. Délben egy grill büfé gondoskodik arról, hogy a fáradt kirándulók újra erőre kapjanak.
 
Halpiknik
Janis kapitánnyal a nyílt tengeren - néhány ember e naptól kezdve új hobbinak hódol. A napi fogásból - hozott halakkal kiegészítve - grillen készítik el az ízletes büféebédet. Felejthetetlen élmény az egész családnak.
 
A kirándulásokról bővebb információt helyi képviselőnk ad. A túrákat nem a Gulet Touristik, hanem helyi szervezők állítják össze és ők is bonyolítják le, ezért mindennemű felelősség ezzel kapcsolatban őket terheli. A kirándulások német nyelven folynak, a magyar nyelvű lehetőségekről helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. Az egynapos kirándulások általában ebédet tartalmaznak, a több napos túrák pedig félpanziós ellátást.
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!