London
Elhelyezkedése:
Ezer és egy ok miatt látogathat Londonba, hogy csak néhányat soroljunk: a számos történelmi emlék, látnivaló, az üzleti lehetőségek, a nyelvgyakorlás, a szórakozás, a divat, bevásárlás, a hagyományos brit konyha, pubok, az angol humor, a tea, a bal oldali közlekedés, a taxik, a galériák és múzeumok, a színházak és musicalek, a buszok, a parkok és épületek... London úgy vált világvárossá, hogy közben megőrizte jellegzetességeit. Ezért kihagyhatatlan és végtelenül vonzó minden korosztály számára.
 
Belépés:
Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé válik. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak. A zökkenőmentes határátkelés érdekében - különösen a kezdeti időszakban - javasoljuk az útlevél használatát. A brit hatóságok, pl. külön is felhívták a figyelmet arra, hogy a régi fajtájú, azaz csak magyar nyelven kiállított személyi igazolvány használatát nem ajánlják. Az előírt feltételek teljesítése esetén ugyancsak vízummentesen léphetnek be az Egyesült Királyságba az ott tanulmányokat folytatni kívánó diákok, munkavállalók vagy azok, akik au-pair-ként történő foglalkoztatás céljából utaznak. Belépéskor a bevándorlási tisztviselő részletesen tájékozódik az utazás célja és anyagi fedezete felől. Meggyőződik arról, rendelkezésre állnak-e a tartózkodás deklarált célját igazoló iratok, s biztosított-e, hogy a belépésre jelentkező külföldi állampolgár a látogatás időtartamának leteltekor elhagyja az országot.
 
Bejutás a repülőtérről:

Heathrow:
A legkényelmesebb megoldás a londoni metró, amely közlekedik Heathrow reptérről (Piccadilly Line). A megálló neve Heathrow Central, a 6-os zónába esik, mind az 1-es, 2-es és 3-as Terminálról aluljárókon át megközelíthető.  A menetidő kevesebb, mint egy óra, és csúcsidőn kívüli időszakban sem kell tíz percnél tovább várni a járatokra. Turistakártya is érvényes a járatra, de jegyet a megállóban lévő pénztárban, vagy az automatából is vehetünk.

A Heathrow Express egy non-stop vonat szolgáltatás, ami a leggyorsabb utazási lehetőséget biztosítja Heathrow Repülőtér és London központja között. Vonatok (Heathrow-ról) 05:07 és 00:01 között 15 percenkét közlekednek, a menetidő 15 perc a 4-es termináltól. Részletes információ: http://www.heathrowexpress.com/

Gatwick:
A leggyorsabb útvonal London központja (Victoria) és a Gatwick Repülőtér között a Gatwick Express. A járatok negyedóránként közlekednek, a menetidő 30 perc. Bővebb információ: http://www.gatwickexpress.com/

Stansted:
A legegyszerűbb a Stansted Expressz használata. Jegyek az automatákban vagy a járaton a kalauztól vehetők. Oda-vissza jegy vásárlása esetén kedvezőbb árat adnak. Hétfőtől péntekig minden 15 percben közlekedik 8:00 órától 17:00 óráig, vasárnap 8:00 órától 16:00 óráig, szombaton minden 30 percben közlekedik (8:00 órától 16:00 óráig) a vonat. Menetidő a Liverpool Street megállóig kb. 45 perc. Az első vonat a Liverpool megállóból a repülőtérre 5:00 órakor indul (4:30 péntek - hétfő). Útközben frissítőt szolgálnak fel - szendvics, péksütemény, édesség, kávé, tea, üdítők gazdag kínálata várja az utazót. További információ: http://www.stanstedexpress.com/ .

Luton:
London Luton repülőtérről folyamatosan közlekedő, ingyenes reptéri busz (shuttle bus) szállítja az utasokat Luton Parkway vasútállomásig, ahonnan mintegy 35 percen belül, kb. 10 fontért juthat London belvárosába. Parkway állomásról az Egyesült Királyság számos más régiója is könnyen megközelíthető. Részletes információkat a szolgáltatásról a Thameslink website-ján találhatnak.
Vasúton: Rendszeres járatok a nap 24 órájában London központjába, mindössze 25 perc alatt. Állandó, ingyenes közvetlen buszjárat szolgálja ki Luton Airport Parkway állomást, mely a repülőtér terminálépületétől mindössze 1,8 km-re helyezkedik el. Luton Railair: kiváló, egyszerű és költségkímélő módja annak, hogy Londonból a Luton Repülőtérre jusson, vagy vissza. Ez a közvetlen repülőtéri buszjárat Milton Keynes vasútállamostól indul a repülőtéri terminálhoz. A járatok óránként indulnak a nap java részében, a hét valamennyi napján. Kiváló árú, minden költséget tartalmazó jegyek széles választéka kapható a Virgin Trains hálózat valamennyi állomásán. A Virgin Trains segítségével kényelmesen szállhat át vonatról repülőgépre. Ha további információt szeretne kapni, látogassa meg a www.virgin.com/trains internetes oldalt!

 
London metro térképe (kattintson a képre)
 
Hotelek:
Apollo Hotel 2* - Bayswater megálló
Alexandra Hotel 2* - Paddington megálló
Corona Hotel 3* - Victoria megálló
Thistle City Barbican 4* - Old Street megálló
Kövessen minket Facebook oldalunkon is!